Bakan Yılmaz, Hatay´da demokrasi nöbetine katıldı  
Bakan Yılmaz, Hatay´da demokrasi nöbetine katıldı

Bakan Yılmaz, Hatay´da demokrasi nöbetine katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bir hain çete devletin tüm kurumlarının içine sızdı. Emniyete, Millî Eğitim´e, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızdı. Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmeyen bu azınlık çete, milletin tankını, uçağını, helikopterini, silahını ele geçirdi, gasp etti. Millete doğrultup, ateşledi. Bu millet, bir ve beraber olarak bunları püskürttü.“ dedi.

Bakan Yılmaz, Hatay´da demokrasi nöbetine katıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı´nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Hatay´da 15 Temmuz Millî İrade Parkı´nda toplanan vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, Türk milletinin 80 milyon olarak beraber bir destan yazdığını, bu destanın bu ana kadar dünyanın hiçbir yerinde yazılmadığını söyledi.

 

15 Temmuz nesilden nesle anlatılacak bir destan

Nesilden nesle anlatılacak bu destanı yazdıkları için ayrım yapmadan 80 milyona teşekkür ettiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Bir hain çete devletin tüm kurumlarının içine sızdı. Emniyete, Millî Eğitim´e, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızdı. Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmeyen bu azınlık çete, milletin tankını, uçağını, helikopterini, silahını ele geçirdi, gasp etti. Millete doğrultup, ateşledi. Bu millet, bir ve beraber olarak bunları püskürttü. Onları, bir yürekle, bilekle püskürtünüz, yumruklarınızla zafer yazdınız. Onlar bu darbeye giriştiğinde kaybedeceklerini biliyorlardı. Nereden biliyoruz, çünkü açıklamaları ortaya çıkıyor. Diyor ki Genelkurmay´daki o çete başı ´Kameraları kapatın, işlemez hale getirin´ diyor. Niye, suç delillerini yok etmek istiyor. Kazanacağını bilsen suç delili mi olacak, ülkeyi güya sen yöneteceksin. Buradan da anlaşılıyor ki bu işe başlarken kaybedeceklerini biliyorlardı. Kaybedeceğini bile bile niye yola çıktı? Çünkü akıl, irade kendinin değil. Aklı ile iradesini de başka yere kiralamış. Biz de ondan dolayı diyoruz ki ´fikri hür vicdanı hür olsun´ diyoruz. ´Bu ülkenin değerleriyle, değerlensin, zenginleşsin´ diyoruz. Ancak bunların hiçbirinin bu özelliklerle bağlantısı yok."

 

"Bu milleti dize getirebilmek mümkün değil"

Yılmaz, bütün partilerin bir olduğunu, darbe girişimde bulananların bunu tahmin edemediklerini belirterek "Hesap edemediler, ´söz konusu vatan, bayraksa gerisi teferruattır´ diyen bir AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ile meclisteki HDP var. Onlar sandılar ki bu millet hakkını, hukukunu koruyamayacak, milli iradesine sahip çıkamayacak. Fakat bu millet hakkına, hukukuna sahip çıktı. Gerekirse can vermeyi de göze aldı, can, kan verdi. 15 Temmuz şehitleri ve gazileri de gösterdi ki bu ülke, vatan, bayrak için can vermeye hazırız. Eğer böyle kararlılıkla olan insanlar varsa o zaman bu milleti dize getirebilmek mümkün değil. Dolayısıyla, bu milletle ne kadar gurur duysak yeridir. Her birinden Allah razı olsun." diye konuştu.

 

Bugün dünden daha güçlü olunduğunu ifade eden Yılmaz, bu milletin birliğini, zor günlerde bir arada gelebileceğini dosta düşmana gösterildiğini, bunun en büyük mesaj olduğunu söyledi.

 

Milletin birliği, Türkiye´yi uçurumun kenarından aldı

Yılmaz, milletin birliğinin Türkiye´yi uçurumun kenarından aldığını, bir daha o uçuruma düşülmeyeceğini aktardı. Darbeyi yapanların milletin birlik ve beraberliğini bozmak istediklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Birliğimiz beraberliğimizle onlara fırsat vermediniz. Bundan sonra da kim bu ülke üzerine plan yapmak isterse istesin o planlarını bu birlik ve beraberlik içerisinde olan halkın bozacağını gösterdiniz. Bundan sonra plan kuranlara bir mesajımız olacak. O da birbirimizi daha çok seveceğiz, sarılacağız. Birbirimizin kusurlarını görmeyeceğiz. ´Biz Kürtüz, Aleviyiz, Sünniyiz, biz Türkiye Cumhuriyeti´nin eşit vatandaşlarıyız´ diyeceğiz. ´Daha çok demokrasi, özgürlük ve refah içerisinde adaletli bir paylaşım´ diyeceğiz. İnşallah, el ele birlik içerisinde 2023 hedefimize daha demokratik, özgür ve güçlü bir Türkiye´yi hep birlikte beraber kuracağız." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.