Bakan Yılmaz, KKTC Millî Eğitim Bakanı Berova ile bir araya geldi  
Bakan Yılmaz, KKTC Millî Eğitim Bakanı Berova ile bir araya geldi

Bakan Yılmaz, KKTC Millî Eğitim Bakanı Berova ile bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, KKTC Millî Eğitim Bakanı Berova ile bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile eğitime ilişkin bir dizi konuyu görüşmek amacıyla bir araya geldi. Tevfik İleri Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede Bakan Yılmaz, KKTC Millî Eğitim Bakanına ve çalışma arkadaşlarına, ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

 

Bakan Yılmaz, eğitim alanında yapılacak çok işlerin olduğunu kaydederek, “İstiyoruz ki Türkiye, eğitim alanında hangi seviyeye geldiyse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir adım daha önde olsun. Biz Türkiye olarak mutlaka yenilikler gerçekleştiriyoruz, ama yapılan o yenilikler tekrar bir başka yenliği yapmamızı gerektiriyor. Dolayısıyla bu bitmeyen bir iştir. Bu bitmeyen işte KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı ile birlikte halklarımız için, eğitim alanında en iyi ürünü, en iyi hizmeti verme doğrultusunda büyük bir gayret gösteriyoruz. KKTC öğrencilerinin de en iyi şekilde eğitim almasını istiyoruz. Dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile anaokulundan yükseköğretime kadar eğitimin her alanında iş birliğine hazır olduğumuzu bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte ifade ediyoruz.” diye konuştu. Bakan Yılmaz, KKTC’ye her türlü desteğin verileceğini söyledi.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Berova da, "Anavatan Türkiye’mizle olan yakın iş birliğimiz uzun yıllar öncesine dayanmaktadır. Kıbrıs´taki millî eğitim yasasında ifade edilmektedir ki, millî eğitimin temel unsurları Atatürk ilke ve inkılâpları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti eğitimiyle eş zamanlı yürütülmesi gerekmektedir." değerlendirmesini yaptı. Türk haklı olarak Türkiye ile yakın iş birliğini sürdürme arzusunda olduğunu kaydeden Berova, "Türkiye´mizin gelişmesi ve buna bağlı olarak her alanda olduğu gibi millî eğitim alanında da yaptığı yenilikleri takip etmekteyiz. Ülkemizde buna bağlı olarak biz de kendi taleplerimiz doğrultusunda, sizlerin de destekleriyle eğitimde kalitenin arttırılması için çalışmalar yürütmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.