Şehit H. Sibel Çetinkaya´nın ismi okulda yaşatılacak  
Şehit H. Sibel Çetinkaya´nın ismi okulda yaşatılacak

Şehit H. Sibel Çetinkaya´nın ismi okulda yaşatılacak

Kızılay Güvenpark´ta 13 Mart 2016´da düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit olan Millî Eğitim Bakanlığı çalışanı Hamide Sibel Çetinkaya´nın ismi, memleketi Nevşehir´in Gülşehir ilçesindeki Anadolu lisesinde yaşatılacak.  

Şehit H. Sibel Çetinkaya´nın ismi okulda yaşatılacak

Şehit Çetinkaya´nın kızı Emine Burçin Çetinkaya Arslan, Gülşehir Anadolu Lisesinin isminin "Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmesini büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirterek, annesinin hayatını kaybettiği güne kadar, 36 yıl boyunca Millî Eğitim Bakanlığında çalıştığını söyledi.

 

Arslan, desteklerinden dolayı ailesi adına Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin´e teşekkürlerini ileterek, "Bize çok destek oldular. Bize sahip çıktılar. Bizi yalnız hissettirmemeye çalıştılar." dedi. Annesinin Nevşehir Gülşehir´de doğduğunu ve ilkokulu bir müddet orada okuduğu kaydeden Arslan, memleketinin olduğu bir okulda annesinin isminin yaşatılmasının, o okulda okuyacak insanların tanıdıkları olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

 

"Sevinç ve hüznü bir arada yaşadım."

Okula annesinin isminin verileceğini ilk duyduğunda sevinç ile hüznü bir arada yaşadığını anlatan Arslan, "Sevindim, üzüldüm. ´Buna da mı seviniyoruz´ dedim. Kabullenip böyle bir şeye sevinmek insanı çok yaralayan bir şey ama bir anlamda da annemin isminin bir okulda yaşıyor olması bizi gururlandıracak, torunlarını gururlandıracak." şeklinde konuştu. Annesinin, bütün insanlara, özellikle de çocuklara, öğrencilere karşı çok yardımsever olduğunu, onlara kendi imkanları ile yardım ettiğini, kıyafetler aldığını, yardım toplayıp çocukları giydirdiğini belirten Arslan, "Belki de bu yaptıklarının ödülüdür. Allah´ın bir lütfüdür. Öyle inanıyorum. İnşallah çok iyi bir yerdedir." diye konuştu.

 

"Hayatımın en kötü günüydü"
13 Mart´ta Kızılay Güvenpark´taki patlamadan 10 dakika önce annesi ile son kez konuştuğunu, sonra olayın gerçekleştiğini söyleyen Arslan, "Hayatımın en kötü günüydü. Annemin olmadığını düşünmek canımı çok yakıyor. Ben o varmış gibi yaşıyorum, o varmış gibi devam ettireceğim. İnşallah annemin ismini taşıyan okulun öğrencileri de en az annem kadar adaletli, vatanına, milletine hayırlı insanlar olurlar." ifadelerini kullandı.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.